Кметът на Русе, Пенчо Милков, е внесъл предложения за промени в Наредба

...
</TD
>Кметът на Русе, Пенчо Милков, е внесъл предложения за промени в Наредба
Коментари Харесай

Кметът на Русе предлага финансови облекчения за многодетни семейства 

Кметът на Русе, Пенчо Милков, е внесъл оферти за промени в Наредба № 21 по отношение на отпущането на еднократна финансова помощ на жители от бюджета на Община Русе. Тези промени се основават на предложенията на работната група, основана през предходната година, която имаше за цел да предложи ограничения за подкрепяне на многодетни фамилии.

Една от измененията, препоръчани от административните услуги, е освобождението на многодетните фамилии от таксата за адресна регистрация. Промяната на адреса на родител води до наложителна смяна и на адреса на малолетните и малолетните деца, което се отразява на тяхната такса за адресна регистрация. Сегашната такса е 5 лева за период от 3 дни, което значи, че семейство с 3 или повече деца би трябвало да заплати най-малко 15 лева Според предлагането, децата на многодетните фамилии ще бъдат освободени от заплащането на тази такса при смяна на адресната регистрация.

В допълнение, са разисквани и признати оферти за въвеждане на понижения или освобождение от възнаграждение на билети за концерти в границите на МФ " Мартенски музикални дни ". За придружителите от многодетни семейства се предлага отстъпка от 50%, а за децата от многодетни семейства - безвъзмезден вход. Предлага се и 50% понижение за членовете на многодетните фамилии при посещаване на музеите в града. Държавна опера Русе и Държавен куклен спектакъл също са изразили подготвеност за въвеждане на облекчения за членовете на многодетните фамилии, като се обръща особено внимание на въпроса за засвидетелствуване на правопораждащото събитие. Предложението включва и предпочитано обслужване на родителите от многодетни семейства на гишетата за работа с жители на Община Русе.

За да се усъвършенства успеваемостта на ограниченията, предлага се основаването на Единен Регистър на многодетните фамилии, в който да се съхраняват данни за малолетните и малолетните деца на тези фамилии. Според предлагането, лицата ще получават Удостоверение за многодетно семейство въз основата на регистрацията в този указател. Това уверение ще разрешава на правоимащите лица да се легитимират като многодетни семейства и да употребяват предоставените облекчения.

По данни от дирекцията " Социално подкрепяне ", в община Русе има 423 многодетни майки. Този брой може да се трансформира, заради което предлагането включва и обзор на броя на многодетните фамилии.

С предложенията за промени в Наредба № 21 се вкарват и някои промени, които са свързани с отпущането на еднократна финансова помощ на жители. Промените са ориентирани към разяснение на изискванията за приемане на помощта и определянето на правоимащите лица. Също по този начин се вкарва условие за приложение на декларация за единодушие за култивиране на персонални данни.

Срокът за оферти и мнения по плана на нормативния акт е 30 дни, отчитайки публикуването му на интернет страницата на Общински съвет - Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР